2013. gada 29. oktobris

Valmierai JĀkustas! 3. posms 31.okt


Divu „Valmierai JĀkustas!” pasākumu ietvaros 28 dalībnieki, soļotājas Jolantas Dukures vadībā apguvuši pareizus iesildīšanās vingrinājumus pirms un pēc skriešanas. Kopsummā noskrieti gandrīz 120 kilometri. Ir iepazīti vairāki skriešanai piemēroti maršruti gar Gauju un Valmieras pilsētvidē. Ceturtdien 17:00 pie Vidzemes Augstskolas „Z kojām” Zveinieku ielā 13 notiks trešais kolektīvās skriešanas pasākums „Valmierai Jākustas!”.


Ir teiciens, ka dzīves sākumā mēs ņirgājamies par savu organismu, bet vēlāk organisms ņirgājas par mums. Lai to novērstu, aicinām rūpēties par savu veselību un ikdienā nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm. Latvijā vairāk nekā puse iedzīvotāju nesporto vai to dara ļoti reti, taču, lai uzturētu savu ķermeni veselīgu, Pasaules Veselības organizācija iesaka katru dienu sportot vismaz 30 minūtes.



 „Valmierai JĀkustas!” ir bezpeļņas uz sabiedrības labumu vērsts kolektīvas skriešanas pasākums.  Projekta mērķis ir informēt Valmieras iedzīvotājus, cik ļoti nepieciešams regulāri atvēlēt laiku, lai kārtīgi izkustētos. Piedalīties tiek aicināti visa vecuma Valmieras iedzīvotāji - gan tie, kuri ikdienā nenodarbojas ar fiziskām aktivitātēm, bet vēlas to darīt, gan tie, kuri aktīvi sporto un vēlas palīdzēt “iesācējiem”. Tāpēc, ka apzināmies - cilvēki un viņu fiziskās sagatavotības līmeņi ir dažādi, katru reizi tiek izveidotas divas - apmēram 2.5 un 5 km garas – trases.

Oskars, kurš piedalījies līdz šim visos skrējienos, uzskata, ka skriet nav grūti, galvenais ir sākt: „Svarīgi ir pārvarēt slinkumu un sākt kaut ko darīt. Kad esi iesācis sportot, tu saproti, ka tas nemaz nav tik grūti, un atlicināt vienu stundu fiziskām aktivitātēm, pieļauju, ka var visi. Ir tikai jāgrib to darīt. Piemēram, šis skriešanas pasākums motivē mani kustēties, jo visi dalībnieki skrienam kopā.”

Pasākumi notiek katru ceturtdienu plkst.17.00. Lai valmierieši iepazītu vietas, kur iespējams skriet, tikšanās vieta un trases katru reizi atrodas citā Valmieras vietā. Startā un finišā soļotājas, treneres un „Valmierai JĀkustas!” atbalstītājas Jolantas Dukures pavadībā notiek iesildīšanās un atsildīšanās ar dažādiem stiepšanās vingrinājumiem.

Jolanta Dukure pauž, ka skrienot svarīgs ir mērenības princips. „Veselības nostiprināšanai, no tautas sporta viedokļa, skrienot lēnām, bet ilgi var daudz labāk nostiprināt savu fizisko veselību.  Jo mēs ātrāk skrienam, jo mēs mazāku distanci varam veikt.” Trenere arī uzsver, ka dažādu vingrojumu nozīmi. „Pirms skriešanās vajadzētu divas, trīs minūtes paskriet uz vietas, lai paceltu vielmaiņu, aktivizētu ķermeni. Svarīgi ir arī stiepjošie vingrinājumi, lai iestieptu saites, izapļotu locītavas. Iesildoties ķermenis tiek sagatavots fiziskajai slodzei un novērsts traumu risks.”

Nākamais skriešanas pasākums notiks ceturtdien 31.oktobrī plkst. 17.00. pie Vidzemes Augstskolas „Z kojām” Zvejnieku ielā 13

Papildus informācija:
Twitter: https://twitter.com/Valm_jakustas
Facebook: https://www.facebook.com/valmieraijakustas

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru