2013. gada 14. oktobris

Valmiera kustēsies ceturtdienās




Ceturtdien, 17. oktobrī, plkst. 18.00 pie Vidzemes Augstskolas notiks studentu rīkotā kolektīvā skriešanas pasākuma „Valmierai Jākustas!” pirmais posms.
Projekta mērķis ir informēt Valmieras iedzīvotājus par to, cik ļoti ir nepieciešams ir vismaz vienu reizi nedēļā atvēlēt stundu tam, lai kārtīgi izkustētos.  Piedalīties tiek aicināti visa vecuma Valmieras iedzīvotāji - gan tie, kuri ikdienā nenodarbojas ar fiziskām aktivitātēm, bet vēlas to darīt, gan tie, kas aktīvi sporto un vēlas palīdzēt “iesācējiem”.
Kolektīvā skriešana notiks vienu reizi nedēļā. Kā skrējiena sākuma un beigu punkts noteikta Vidzemes Augstskola, kur notiks dalībnieku reģistrācija, iesildīšanās un atsildīšanās. Vingrojumus dalībnieki veiks speciālista pavadībā. Tā kā vēlamies piesaistīt dažādu sagatavotības grupu sportistus, ir izveidotas divas trases – divu un 4.5 km garumā.
2012.gadā veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja liecina, ka visretāk sporto Vidzemes un Zemgales iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 64 gadiem, kā iemeslu tam minot laika trūkumu vai to, ka ar sportiskām aktivitātēm nodarboties nav nepieciešams. Ar šī projekta palīdzību centīsimies mazināt nesportojošo iedzīvotāju skaitu, veidot kopības sajūtu starp valmieriešiem, kā arī vienkārši, nedomājot par savām ikdienas problēmām, baudīt laiku un svaigo gaisu. 
Tiekamies 17.oktobrī plkst. 18.00 pie Vidzemes Augstskolas.
Rakstu sagatavoja Elīna Hmeļņitska

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru